Przejdź do treści
HOHDE - kosmetyki naturalne z Finlandii
HOHDE - kosmetyki naturalne z Finlandii
Banaani-maapähkinävoi leivät kanelilla

Ciasto Chlebowe x 4

Jälkärilei to odpowiednia słodsza przekąska, śniadanie lub wygodny deser na wycieczkowy lunch. W razie potrzeby istnieje możliwość zmiany pieczywa na wersję bezglutenową.


1. Cynamonowy klasyk

2 kromki tostów pełnoziarnistych (można tostować, jeśli chcesz)

2 łyżki masła orzechowego Biona

1/3 banana pokrojona w plasterki

szczypta cynamonu

Jedną kromkę chleba posmaruj obficie masłem orzechowym. Na wierzchu ułóż kawałki banana i posyp cynamonem jako przyprawą. Na wierzch dociśnij kolejny kawałek chleba i mocno dociśnij. Nadmiar nadzienia oczyść z brzegów i pokrój w trójkąty.

2. Jagodowy przysmak

2 kromki tostów pełnoziarnistych (można tostować, jeśli chcesz)

2 łyżki pasty z nerkowców Foodin's

2 łyżki dżemu jagodowego Good Good

Świeże truskawki

Na jedną kromkę chleba nałóż pastę z nerkowców, a na drugą dżem. Truskawki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na wierzchu dżemu. Ułóż plasterki naprzeciwko siebie i lekko dociśnij. Nadmiar nadzienia oczyść z brzegów i pokrój w trójkąty.

3. Lepsze niż bułka

2 kromki tostów owsianych (można tostować jeśli chcesz)

2 łyżki stołowe Foodin's Pyszny krem ​​do smarowania o smaku białej czekolady

2 łyżki stołowe Dobry Dobry dżem malinowy

Dotyk kardamonu

Dobrze wymieszaj pastę Herkkuisa, aby nie była zbyt rzadka. Rozsmaruj Herkkuisaa na jednej kromce chleba. Na drugą kromkę chleba posmaruj dżemem malinowym. Posyp równomiernie kardamonem dżem. Połóż plasterki naprzeciwko i lekko naciśnij. Starannie przelewające się wypełnienie od brzegów.

4. Chleb Sachera

2 kromki chleba wyspiarskiego

1 łyżka kremu orzechowego Foodin's Delicious

1 łyżka Good Good dżemu morelowego

Najpierw rozsmaruj cienką warstwę orzechów laskowych na kromkach chleba, a następnie na dżemie. Naciskać. Zanurz się w kawie 😋

Poprzedni artykuł Ciesz się zdrowszą przekąską!
Następny artykuł Dlaczego sierść psa potrzebuje odżywki?

zostaw komentarz

Komentarze są akceptowane przed publikacją

* Wymagane pola danych