Jasne wiosenne drinki!
Dzięki tym wskazówkom możesz wyczarować owocowe i orzeźwiające napoje, na przykład do sylwestrowego brunchu.
1. CODZIENNA ŚWIEŻOŚĆ dla dwojga
2 puszki napoju Natural Energy Peach
Garść mrożonych kostek mango
Do szklanki włóż kostki owoców i zalej je napojem.
2. BOMBA KOMBUCHA
1 butelka Kombuchy Cytrynowo-Imbirowej
Organiczna cytryna
dwa 1 cm kawałki świeżego imbiru
Garść mrożonych kostek ananasa
Umyj cytrynę i przekrój ją na pół na pół. Drugą połowę pokroić. Z drugiej połowy na dno dwóch szklanek wyciśnij około łyżeczki soku. Imbir obierz i wyciśnij sok z kawałków, np. za pomocą wyciskarki do czosnku, zmieszanego z sokiem z cytryny. Do szklanek dodaj kostki ananasa i kilka plasterków cytryny. Polać kombuchą.
3. LODY MUSUJĄCE dla dwojga
1 torebka naparu Clipper Cold Brew Cytryna-Imbir-Kurkuma lub Mięta-Cytrus
5 dl wody gazowanej/wody mineralnej
Organiczna cytryna lub pomarańcza
Garść mrożonych truskawek
Pozostaw torebkę w chłodnej wodzie na 8 minut. Umyte owoce cytrusowe pokroić w cienkie plasterki. Na dnie dwóch szklanek ułóż plasterki i truskawki. Na wierzch wylej gotowy napój herbaciany.
zostaw komentarz