Gorący napój x3
Oto wskazówki dotyczące picia, które rozweselą ciemne wieczory!
1. OGNISTE KAKAO dla dwojga
5 dl mleka lub żaroodpornego mleka roślinnego
3-5 łyżek proszku kakaowego Food's
Szczypta pieprzu cayenne
2 łyżeczki syropu z agawy Foodin's
Podgrzej mleko w rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż się spieni. Wymieszaj kakao i pieprz cayenne, gotuj, aż mieszanina będzie nieco gęstsza. Zdjąć z ognia i doprawić syropem z agawy. Rozlać do kubków i według uznania udekorować pieprzem cayenne.
2. ROOIBOS Z KARDAMONEM dla dwojga
2 torebki Clipper Organic Rooibos
4 dl wrzącej wody
1 dl mleka lub żaroodpornego mleka roślinnego
1 łyżeczka kardamonu
Szczypta sproszkowanego ekstraktu stewii
Torebki rooibos namocz na 5 minut w gorącej wodzie z dodatkiem kardamonu. W razie potrzeby odcedź, dodaj mleko i stewię. Rozłóż do kubków i ciesz się smakiem!
3. OWOCNY NAPÓJ GLOGGI dla dwojga
2 torebki naparu z jagód Clipper Wild Berry
5 dl wrzącej wody
dwie laski cynamonu
dwa całe anyże gwiazdkowate
1 cm kawałek świeżego imbiru
cała laska wanilii
Organiczne plasterki pomarańczy w filiżankach
Do garnka wlać wodę i przyprawy i podgrzać do wrzenia. Pozostawić do zaparzenia pod pokrywką na 5 minut. Zdejmij garnek z pieca i dodaj torebki z gulaszem jagodowym. Pozostawić na wolnym ogniu pod przykryciem na kolejne 5 minut. Usuń dodatkowe przyprawy i dosłodź do smaku, na przykład syropem z agawy. Przelej do kubków i udekoruj plasterkami pomarańczy oraz wedle uznania innymi przyprawami.
Uwagi
zostaw komentarz