Łatwy naleśnik bananowo-orzechowy
Kto nie lubi naleśnika! Naleśnik bananowy świetnie sprawdzi się jako poranna, przekąska lub wieczorna przekąska i smakuje całej rodzinie.
Do podstawowego przepisu potrzebne są tylko dwa składniki. W tym przepisie orzechy pekan dodają smaku.
Ilość składników w przepisie można zmieniać w zależności od zjadaczy. Można też przygotować większą porcję w lodówce. Ogólna zasada: zawsze podwajaj liczbę jajek w porównaniu do bananów.
SKŁADNIKI na cztery osoby
4 jajka
2 banany
1/2 dl Organiczne orzechy pekan Foods , posiekane
PRODUKCJA
1. Zmiksuj banany i jajka w blenderze. Powstałą masę przełóż do naczynia do pieczenia wyłożonego papierem do pieczenia. Posypać orzechami pekan.
2. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut lub do momentu, aż naleśnik nie będzie już zbyt mokry przy krojeniu nożem.
3. Pozostawić na chwilę do ostygnięcia. Podawać z pysznym kremem z orzechów laskowych Foodin i masłem orzechowym Biona . Smacznego!
Wskazówka! W przypadku najmniejszych członków rodziny dżem truskawkowy Good Good jest ukoronowaniem przyjemności smakowej. Nasze dżemy nie zawierają dodatku cukru, dlatego możesz cieszyć się nimi z czystym sumieniem nawet na co dzień! 😋
Sprawdź tutaj ofertę smarowideł STR Nordic i wybierz swój ulubiony!
zostaw komentarz