Przejdź do treści
HOHDE - kosmetyki naturalne z Finlandii
HOHDE - kosmetyki naturalne z Finlandii
Rouskuva granola pellillinen

Zardzewiała granola

4 dl orzechów lub nasion, na przykład:
6 dl płatków owsianych
1 łyżeczka soli
1,5 dl syropu klonowego
5 łyżek oleju kokosowego
0,5-1 dl suszonej żurawiny

PRODUKCJA:

1. Orzechy zmiel i wymieszaj z płatkami owsianymi.

2. Rozpuść olej kokosowy i połącz z syropem klonowym.

3. Wymieszaj suche składniki, sól, żurawinę, olej kokosowy i syrop klonowy.

4. Rozłóż równomiernie mieszaninę na blasze do pieczenia.

5. Piec na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut. Pilnuj, żeby granola się nie przypaliła.

6. Odczekaj, aż granola ostygnie i podawaj ją np. z jogurtem sojowym.
Poprzedni artykuł Suplementy diety na utrzymanie odporności: od czego zacząć?
Następny artykuł Cudowne ciasto z surowymi jagodami

zostaw komentarz

Komentarze są akceptowane przed publikacją

* Wymagane pola danych

Oliko juttu kiinnostava?

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat ensimmäisenä tietää viimeisimmistä blogiteksteistä, tarjouksista ja uutuuksista!