Cudowne ciasto z surowymi jagodami
SKŁADNIKI:
BAZA:
3 dl orzechów włoskich
około 8 dużych daktyli
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
POŻYWNY:
4 dl orzechów nerkowca
1 dl oleju kokosowego
Sok z 2 cytryn
3 łyżki syropu z agawy
Nasiona z 1 laski wanilii
1,5 dl borówek
PRODUKCJA:
1. Zmiażdż podstawowe składniki za pomocą blendera lub miksera ręcznego. Masę przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i włóż na chwilę do zamrażalnika.
2. Wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem jagód zmiksuj na gładką masę za pomocą blendera lub miksera ręcznego. Sprawdź smak i w razie potrzeby dodaj słodzik lub cytrynę. Na spód wyłóż około ⅔ nadzienia i wstaw do lodówki.
3. Zmiksuj jagody z resztą nadzienia i rozsmaruj ostatnią warstwę w tortownicy.
4. Ciasto wkładamy do zamrażalnika do stwardnienia na około 1-2 godziny i podajemy.
Najpopularniejsze produkty
Iho & Silmät Omega, tuplapakkaus, 2x60 kapselia
STR Nordic Private LabelTestaa tämä! Iho & Silmät Omega auttaa pitämään ihon ja silmät kunnossa! Kuvaus Käyttö Ainesosat Kuivat silmät ja väsynyt iho? Iho ku...
Zobacz bardziej szczegółowe informacjeCrunchy Collagen Protein Bar Caramel Cinnamon, proteiinipatukka, Foodin, 50g, 12 kpl
FoodinKollageeniproteiinipatukka, 12 kpl laatikko. Kuvaus Käyttö Ainesosat Kanelinen välipala! Foodin Caramel Cinnamon -rapea kollageenipatukka...
Zobacz bardziej szczegółowe informacjeCollagen Protein Bar, Cashew Vanilla, proteiinipatukka, Foodin, 50 g, 12 kpl
FoodinKollageeniproteiinipatukka, laatikko, 12 kpl. Kuvaus Käyttö Ainesosat Vaniljainen välipala! Foodin Cashew Vanilla -rapea kollageenipatukk...
Zobacz bardziej szczegółowe informacjeCollagen Protein Bar Ginger Lime, proteiinipatukka, Foodin,50g, 12 kpl
FoodinKollageeniproteiinipatukka, laatikko 12 kpl. Kuvaus Käyttö Ainesosat Raikkaampi proteiinipatukka! Foodin Ginger Lime -rapea kollageenipat...
Zobacz bardziej szczegółowe informacje
Uwagi
zostaw komentarz