Cudowne ciasto z surowymi jagodami
SKŁADNIKI:
BAZA:
3 dl orzechów włoskich
około 8 dużych daktyli
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
POŻYWNY:
4 dl orzechów nerkowca
1 dl oleju kokosowego
Sok z 2 cytryn
3 łyżki syropu z agawy
Nasiona z 1 laski wanilii
1,5 dl borówek
PRODUKCJA:
1. Zmiażdż podstawowe składniki za pomocą blendera lub miksera ręcznego. Masę przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i włóż na chwilę do zamrażalnika.
2. Wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem jagód zmiksuj na gładką masę za pomocą blendera lub miksera ręcznego. Sprawdź smak i w razie potrzeby dodaj słodzik lub cytrynę. Na spód wyłóż około ⅔ nadzienia i wstaw do lodówki.
3. Zmiksuj jagody z resztą nadzienia i rozsmaruj ostatnią warstwę w tortownicy.
4. Ciasto wkładamy do zamrażalnika do stwardnienia na około 1-2 godziny i podajemy.
Uwagi
zostaw komentarz