Świeża owsianka 2 X
Dzięki tym prostym, świeżym kaszkom Takuu będzie głodny! Świeża owsianka łączy w sobie wiele dobrych składników. Jeśli chcesz, owsiankę możesz uczynić wegańską, zastępując nabiał produktami roślinnymi i dodając np. białko ryżowe o smaku waniliowym zamiast białka serwatkowego.
Owies dodaje do owsianki błonnik, co poprawia pracę żołądka. Owies jest dobry na poziom cholesterolu i utrzymuje stabilny poziom cukru we krwi przez długi czas. Oprócz białka, białko serwatkowe nadaje kaszkom kremowości i puszystości.
Pasty zwiększają wartości odżywcze: szczególnie ilość białka i dobrej jakości tłuszczów. Grys i nasiona konopi dają uczucie ciągliwości, ale także zwiększają zawartość błonnika.
Kremowy przysmak z konopi
SKŁADNIKI
1 dl płatków owsianych
1 łyżka niesmakowanego lub o smaku waniliowym proszku białka serwatkowego
1 łyżka pasty z nerkowców
1 łyżka kaszy konopnej
1 banan
szczypta soli
1 dl mleka
1 dl jogurtu naturalnego
na wierzch orzechy włoskie
PRODUKCJA
Wymieszaj razem płatki owsiane, białko serwatkowe i sól. Dodaj mleko i jogurt. Mieszaj, aż będzie gładkie. Dodaj pastę z nerkowców i kaszę konopną. Pokrój pół banana. Pozwól mu pęcznieć przez co najmniej godzinę. Udekorować bananem, orzechami i pastą z nerkowców. Szczypta cynamonu też działa!
Owsianka Truskawkowa z Masłem Orzechowym
SKŁADNIKI
1 dl płatków owsianych
1 łyżka niesmakowanego lub o smaku waniliowym proszku białka serwatkowego
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka pestek dyni
1 dl mrożonych truskawek
1 dl mleka
1 dl jogurtu naturalnego
1 łyżka dżemu truskawkowego Good Good
PRODUKCJA
Wymieszaj razem płatki owsiane i białko serwatkowe. Dodać mleko, jogurt i masło orzechowe. Mieszaj, aż będzie gładkie. Dodaj nasiona i truskawki. Pozwól mu pęcznieć przez co najmniej godzinę. Udekoruj dżemem truskawkowym i pestkami dyni.
Uwagi
zostaw komentarz